Najava: Treći međunarodni Posavski likovni simpozij PULS u Garevcu
Novosti

Najava: Treći međunarodni Posavski likovni simpozij PULS u Garevcu

Napretkova zaklada Otvorena kuća organizira treći po redu međunarodni Posavski umjetnički likovni simpozij – PULS, koji će se od 19. do 26. srpnja ove godine održati u Garevcu kod Modriče.

Međunarodni simpozij PULS etablirana je likovna manifestacija unutar koje umjetnici tijekom sedmodnevnog boravka stvaraju nova djela, dok se kroz kolokvije i stručnu razmjenu mišljenja raspravlja o likovnim i umjetničkim konceptima. PULS istražuje, bilježi i afirmira ono što je relevantno u suvremenoj hrvatskoj vizualnoj umjetnosti na prostoru Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Otvorena kuća u Garevcu i ove godine će ugostiti renomirane umjetnike, akademske slikare, kipare i teoretičare umjetnosti. Na ovogodišnjem PULS-u sudjeluju: Ria Trdin (Osijek), Ana Šimić (Mostar), Andrea Pervan (Ljubuški), Kristina Ćavar (Široki brijeg), Dalibor Nikolić (Mostar), Boris Ladan (Jajce), Grgur Akrap (Zagreb), Ivan Bogović (Vinkovci), Nikica Jurković (Zagreb), Marko Šošić (Vinkovci), Ivica Belamarić (Vinkovci) i Anto Kajinić (Zagreb).

Umjetnička djela nastala tijekom tri godine održavanja PULS-a ove će godine biti predstavljena publici u prostorijama Umjetničke galerije Bosne i Hercegovine u Sarajevu, a također se planiraju izložbe u Zagrebu i Vinkovcima.

Pokrovitelj međunarodnog Posavskog umjetničkog likovnog simpozija PULS u Garevcu je Središnja uprava Hrvatskog kulturnog društva Napredak.