Likovna kolonija Breške nakratko u Otvorenoj kući u Garevcu
Novosti

Likovna kolonija Breške nakratko u Otvorenoj kući u Garevcu

Napretkova zaklada Otvorena kuća u Garevcu kod Modriče bila je 7. i 8. srpnja domaćin XVII. Međunarodne likovne kolonije “Breške”.

Time je Napretkova podružnica iz Tuzle svoju tradicionalnu koloniju preselila na dva dana u Bosansku Posavinu gdje su umjetnici slikali ali i susreli se s lokalnim stanovništvom kao i predstavnicima Napretkovih podružnica iz Odžaka, Gradačca, Dervente, Plehana, Srebrenika.

Ova likovna kolonija, koju organizira Hrvatsko kulturno društvo Napredak – Glavna podružnica Tuzla od 3. do 9. srpnja 2016., okupila je dvadesetak umjetnika iz raznih dijelova Europe: Mađarske, Češke, Makedonije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH.

Kroz sve ove godine organiziranja Međunarodne likovne kolonije „Breške“, HKD Napredak je dao ogroman doprinos očuvanju zajedništva umjetnika s prostora europskih zemalja. Pa i ova inicijativa podružnice Tuzla i zaklade Otvorena kuća sigurno će pridonijeti povezivanju organizacija i udruga, te različitih akcija i projekata na području Bosanske Posavine.

Kolonija je započela s radom u nedjelju, 3. srpnja okupljanjem umjetnika u Tuzli i Breškama, a završila izložbom radova nastalih na ovoj koloniji u nedjelju, 10. srpnja.